• Start
  • Blog
  • Micpoint zet volgende stap in professionalisering met behalen ISO 27001!

Micpoint zet volgende stap in professionalisering met behalen ISO 27001!

Informatiebeveiliging is een steeds belangrijker onderdeel aan het worden in de digitalisering van het bedrijfsleven. Bij Micpoint weten wij als geen ander, dat het omgaan met informatie zorgvuldig gedaan moet worden. Ondanks dat wij hier al verschillende procedures voor hadden, werkten wij nog niet volgens de norm van ISO 27001, namelijk systematisch werken en monitoren.

Eind vorig jaar zijn wij begonnen met de inventarisatie en verbetertrajecten voor de invoering van het ISMS (Informatie Security Management Systeem). Om te zorgen dat wij als organisatie de oogkleppen van het dagelijks handelen afzetten, hebben wij hiervoor een extern bedrijf bij betrokken, die wij als Security Officer hebben ingezet. Dit heeft geresulteerd, dat wij een duidelijk overzicht kregen van de onderdelen en procedures, die wij nog niet hadden of die onvoldoende waren.

Het doel is, dat de veiligheid geborgd is voor onze klanten, die gebruik maken van onze dienstverlening. Ook de bewustwording is aanwezig bij onze medewerkers. We zijn, als organisatie en met de diversiteit aan klantsectoren, al dagelijks hier bewust mee bezig. Met ISMS zijn we in staat om de doelstellingen te blijven meten en bijsturen.

Met Micpoint hebben wij twee verschillende clouddiensten. Met MyFMS ontwikkelen wij voor Smart Mobility en Smart Cities met Keurmerk RitRegistratieSystemen. Hiervoor hebben wij ook Veguard opgericht voor de voertuigbeveiliging met de erkenning van Kiwa SCM. Daarnaast ontwikkelen en beheren wij de Europese dierendatabank PetBase met een overheidsaanwijzing vanuit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Naast de product specifieke keurmerken voldoen wij nu ook, over de gehele organisatie inclusief producten, aan de eisen die ISO 27001 voorschrijft.

 

 © Micpoint BV 1989 -