Week van de Veiligheid!


Deze week wordt gehouden om meer bewustzijn te creëren bij medewerkers door heel Nederland, zodat zij alert raken in het voorkomen van on- en offline criminaliteit. De veiligheidsweek bestaat uit de volgende 4 onderwerpen: cyberaanvallen, overvallen, ondermijning en geweld. Wij gaan het hieronder hebben over de eerste 2 punten:Cyberaanvallen
De laatste jaren hoor je het steeds vaker, cyberaanvallen. Eén van de meest recente cyberaanvallen was bij het bedrijf Scoupy, een kortingsapp. Hierbij kwamen 2,2 miljoen persoonsgegevens vrij, zoals namen, adressen en bankrekeningnummers. Volgens de AVG wetgeving moeten deze gegevens goed beschermd zijn. Op het moment dat ze toch vrijkomen, staan hier hoge boetes op voor bedrijven tot wel 20 miljoen euro of 4% van de totale jaaromzet. Bedrijven worden tegenwoordig geacht om een ISO27001 certificering te hebben. Micpoint is in bezit van deze certificering en daarmee voldoet Micpoint aan een erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging.

Overvallen

Het komt regelmatig op het nieuws, zodanig dat we er niet meer onderuit kunnen. Overvallen zijn nu deel geworden van ons leven. Er waren 328.490 geregistreerde overvallen in 2021. Hiervan zijn 89.400 gestolen voertuigen. Toch is er een lichtpuntje: in vergelijking met 5 jaar geleden is het totaal aantal overvallen met 40% afgenomen. Dit komt doordat er tegenwoordig goede beveiliging mogelijk is die het voor de dievengilde een stuk lastiger maakt om een overval te plegen. Neem een voorbeeld aan ons label Veguard. Veguard levert de meest innovatieve beveiligingsapparatuur, zodat de kans op gestolen voertuigen flink reduceert of voertuigen juist terug worden gevonden.

Al met al zijn er duidelijke verbeteringen zichtbaar op het gebied van veiligheid. Er zijn hierin nog grote stappen te maken, maar dit moeten we gezamenlijk doen. Door deze week te houden en mensen meer bewust te maken van de risico’s, zorgen we voor een steeds veiliger en leefbaarder Nederland.


© Micpoint BV 1989 -