PetBase losgekomen van Micpoint

Micpoint heeft jaren lang 3 diensten gehad. Dit betreft Veguard, MyFMS en PetBase. Veguard houdt zich bezig met voertuigbeveiliging, MyFMS met een cloudoplossing voor een live overzicht van uw voertuigen, materieel, personen of alles van waarde. PetBase is de eerste online dierendatabank van Nederland en is nog steeds actief!

Wat doet PetBase?
PetBase is dé Europese online dierendatabank van Nederland en heeft sinds 2013 een aanwijzing van de overheid voor het registeren van honden waardoor zij 1 van de 9 bedrijven zijn die honden wettelijk mogen registreren! Bij PetBase kunnen gechipte honden, katten en andere huisdieren geregistreerd worden, zodat ze weer herenigd kunnen worden met hun eigenaren nadat ze vermist zijn geraakt. De dierenkliniek, dierenasiel, dierenambulance, chippers of fokker kan jouw dier chippen en registreren. Hierdoor ben je zeker van een goede registratie. 


Hoe is PetBase ontstaan?
In 1998 werd PetBase (toen nog bekend als DAISYWeb) opgericht als een online databank voor dieren. Dit was de eerste van zijn soort in Nederland. In plaats van de vroegere papieren databanken, ontwikkelde PetBase zich door en maakte het vanaf 2002 mogelijk voor dierenartsen om dieren rechtstreeks te registreren via de patiëntenkaart.

PetBase werkt samen met verschillende instanties die zich bezighouden met vermiste of gevonden dieren, zoals Amivedi, dierenambulances, dierenasielen, dierenklinieken, dierkwijt.nl (SDGN), chipnummer.nl, Europetnet.com (EPN) en PetMaxx.com.

PetBase voldoet aan alle eisen die door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gesteld worden op het gebied van gegevensbescherming.

 

Wil je meer lezen over PetBase? Bekijk dit dan op de website: www.PetBase.eu© Micpoint BV 1989 -