• Start
  • Fors minder voertuigen gestolen in het eerste half jaar van 2018

Fors minder voertuigen gestolen in het eerste half jaar van 2018

We doen het goed met de beveiliging van auto’s. In het eerste half jaar van 2018 werden 3643 personenauto’s gestolen ten opzichte van 4254 in dezelfde periode vorig jaar, dit is een daling van 14%. De reden van deze daling is niet alleen de nauwe samenwerking tussen Europese politiekorpsen, steeds meer voertuigen zijn beveiligd met een Track & Trace systeem.

De diefstal van vrachtwagens is nog meer gedaald dan het aantal personenauto’s. Met een daling van 55% zijn er in het eerste half jaar “slechts” 17 stuks gestolen. Bedrijfswagens werden 7,6% minder gestolen en motoren 9,2% minder. Alleen brom- en snorfietsen zijn iets meer gestolen, hier was een stijging van 1,8% te zien.

Bij de gewone personenauto’s zijn de Volkswagen Polo, Volkswagen Golf en de BMW 3-serie nog steeds het populairst bij het dievengilde. Hybride voertuigen werden opvallend meer gestolen, zelfs met een stijging van 77% naar 160 stuks. Hier zijn de modellen van Toyota het meest gewild. Ook de Fiat 500 was een opvallende nieuwkomer.

Doordat steeds meer eigenaren van auto’s een Track & Trace systeem hebben laten inbouwen is het voor het dievengilde minder interessant om zo’n auto te stelen. Heeft u ook interesse in een gecertificeerd alarmsysteem in combinatie met een Track & Trace systeem? Kijk dan eens voor meer informatie op https://www.myfms.com. Wij helpen u graag verder!


Bron: Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit© Micpoint BV 1989 - 2020