MyFMS Cloud, de Autodeel enabler in Nederland

Persbericht

Houten, 30 maart 2016

Micpoint, de mobiliteitspartner voor de zakelijke markt heeft haar MyFMS Cloud succesvol ingezet in verschillende autodeel projecten. De MyFMS Cloud is een ideale enabler voor autodeel programma’s. De oplossing van Micpoint komt heel goed tot zijn recht wanneer een kosteneffectieve oplossing nodig is voor bijvoorbeeld voertuigen welke voor relatief korte periodes in gebruik zijn (bijvoorbeeld verhuur of andere autodeelprogramma’s).

Autodelen in Nederland groeit

Het autodeellandschap in Nederland is een versnipperd landschap welke nog in de kinderschoenen staat, maar  jaar op jaar groeit. Er zijn aanbieders voor de zakelijke markt met eigen platformen en er is technologie beschikbaar welke ingezet wordt in lokale oplossingen. De cruciale vraag voor initiatiefnemers van autodeel programma’s is vaak hoe het technische stuk op een goede en betrouwbare wijze ingericht moet worden. Er zijn technologische oplossingen op de markt welke in veel gevallen als erg kostbaar ervaren worden. Micpoint heeft dit obstakel opgelost door een betrouwbare oplossing te introduceren welke op een kosteneffectieve manier ingezet kan worden. Binnen autodeel programma’s wordt herhaaldelijk gekozen voor compacte auto’s waarbij de investering van de techniek niet onevenredig mag zijn. Micpoint realiseert dit met haar MyFMS Cloud . De MyFMS Cloud dient als enabler. 

Hoe werkt het?

Toegang verkrijgen tot het voertuig en een extra beveiliging installeren zijn de kritische vraagstukken. De toegang kan via een App gemakkelijk geregeld worden. De MyFMS Cloud voor autodelen wordt binnenkort uitgebreid met een paslezer die de gebruiker instaat stelt om toegang te verkrijgen tot de gewenste auto. 

Jos Emons, Duurzaam ondernemer bij Visscher2Go, is enthousiast over de mogelijkheden van de MyFMS. Visscher2Go is een samenwerking aangegaan met MyWheels (het autodeelplatform in Nederland) en Micpoint om haar autodeelprogramma invulling te geven. Jos Emons over de mogelijkheden, het gemak en de dienstverlening: “MyFMS biedt uitgebreide mogelijkheden. Niet alleen voor ontsluiting van de auto’s maar ook voor tijd- en kilometer registratie, beheer en onderhoud. De mensen van Micpoint denken mee en staan open voor nieuwe ontwikkelingen. Ze denken mee over het delen van data zodat alles zo efficiënt mogelijk verloopt. Privacy staat bij Micpoint hoog in het vaandel en dat is belangrijk omdat MyWheels en Visscher2Go  maatschappelijk verantwoord willen ondernemen.”

Over MyFMS

MyFMS is een zeer gebruiksvriendelijke Cloud Fleet Management oplossing voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. Fiscale ritregistratie volgens Keurmerk, brandstof fraude tegengaan, CO2 rapportages tbv van MVO / CO2 prestatieladder, rapporteren van snelheidsovertredingen, berijdersbeinvloeding,  track en tracing, werk en uren registratie, automatische onderhoudsmeldingen behoren tot de functionaliteiten van MyFMS. De MyFMS Cloud beschikt over de gemakkelijk te integreren MyFMS API welke bij elke implementatie zeer veel waarde toevoegt. De MyFMS API wordt gekoppeld aan een reserveringsprogramma of ERP systeem om zodoende processen te automatiseren. Het geheel creëert voor onze klanten en de klanten van onze klanten een verbonden wereld. De investering is in enkele maanden terugverdiend.

Voor meer informatie nodigen wij u van harte uit contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via +31 (0) 30 63 55 700

 


 

Over Micpoint

Mobiliteit is onze inspiratiebron.  Micpoint is dé mobiliteitspartner voor de zakelijke markt. Met onze technologie faciliteren wij de mobiliteit van alles wat zich beweegt op de weg. Verbinden is daarbij het sleutelwoord. Verbinden, dat is de missie van Micpoint. Met verbindingen volgen en registreren wij de bewegingen van mensen, transportmiddelen en andere objecten. Dat deden wij al toen Telematica & Fleet Management nog in de kinderschoenen stond. Nu, 25 jaar later,  zijn wij nog steeds koploper in het ontwikkelen van nieuwe technieken, trendsetter in informatie- en communicatietechnologie.

Micpoint helpt haar klanten vooruit. Met minder kosten, met betere managementinformatie.


Micpoint B.V., Vlierweg 38 A, 3991 BD Houten
T: 030 - 63 55 700


www.micpoint.nl
www.myfms.com
linkedin.com/company/micpoint
twitter.com/micpoint© Micpoint BV 1989 - 2020