• Start
  • Nieuws
  • CYOD, BYOD, wat levert het meeste op voor onze business?

CYOD, BYOD, wat levert het meeste op voor onze business?

BYOD
Het meenemen en gebruiken van de privé iPhone of andere smartphone naar de zaak wordt Bring Your Own Device (BYOD) genoemd. Vele organisatie overwegen of BYOD opgenomen moet worden in de organisatie. Hoe dien je dan om te gaan met de keuze van het toestel, de beveiligde toegang tot het netwerk en het support vraagstuk welke toch opspeelt indien er iets aan de hand is met het toestel. De business gaat door en de behoefte om te kunnen bellen en gebeld te kunnen worden blijft. Tevens is er wellicht vanuit de marketing afdeling een nieuw social media beleid neergelegd waarin actieve participatie van de medewerkers gevraagd wordt. Een smartphone is dan een nuttig gereedschap!

 

CYOD
Wat we ook horen is de term Choose Your Own Device (CYOD). Bij CYOD is een voorselectie gemaakt van toestellen die medewerkers kunnen kiezen. Vaak met bijbehorend abonnement. Dit biedt de medewerker de gelegenheid een keuze te maken welke het beste bij de persoon past en in lijn ligt met het beleid van de organisatie. Een deel van de zorgen rondom beveiliging kunnen hiermee afgevangen worden. Voor de verrekening van een toestel met een budget wordt gebruikt gemaakt van geautomatiseerde bestelprocessen waarin de verrekening met bijvoorbeeld het salaris wordt afgehandeld. De vraag is of CYOD een afdoende alternatief is.

De grote vraag blijft welke methode het best bij de organisatie past en welke methode uiteindelijk het meeste omzet oplevert voor een organisatie. Dat is toch de primaire doelstelling van een organisatie! Het advies is dat de voors en tegens goed afgewogen worden en dat deze in lijn gebracht moeten worden met de missie en visie van de organisatie. 

Indien u meer wilt weten over dit onderwerp dan nodigen wij u van harte uit met ons contact op te nemen om een optimale BYOD of CYOD strategie uit te zetten en tactisch/operationeel in te regelen.© Micpoint BV 1989 -