• Start
  • Nieuws
  • Nuon Solar team wint in Zuid Afrika, Micpoint faciliteert communicatie

Nuon Solar team wint in Zuid Afrika, Micpoint faciliteert communicatie

Het Nuon Solar Team is bijna 15 jaar geleden gestart met het bouwen van zonnewagens om daarmee mee te doen aan zonneraces, zoals de World Solar Challenge in Australië(WSC). Elke twee jaar werd een nieuwe zonnewagen gebouwd waar  verbeterde en nieuwe technieken werden toegepast. In Australië heeft Nuna zich al verschillende keren bewezen door 5 keer te winnen. In Zuid-Afrika waren de omstandigheden toch weer heel anders .

"Het team heeft laten zien dat de zonnewagen ook deze omstandigheden aan kan. Nuna heeft onstuimig weer zoals regen en storm doorstaan en reed daarnaast probleemloos tussen het drukke verkeer op een vier-baans snelweg" zei teamleider Mark Hupkens. Bovendien bevonden zich in de route steile bergpassen waar Nuna zelfs het topje van wel 1700 meter heeft bereikt.

Een geweldige prestatie en een bewijs voor de Delftse studenten dat Nuna een voorbode is op de auto van de toekomst. De race was een uitstekende voorbereiding voor de bouw van de nieuwe zonnewagen Nuna8  waarvan de ontwikkeling al is gestart. En waarmee het Nuon Solar Team wéér een stap hoopt te zetten op het innovatie vlak.

Na het afleggen van 4225,3 kilometer, elke dag om 5 uur opstaan is het tijd om de overwinning te vieren!

Micpoint zorgt voor een optimale mobiele communicatie tussen de teamleden en mobiele internetverbinding voor het uploaden van video en foto beelden. 

Bron: Nuon Solar Team© Micpoint BV 1989 -