• Start
  • Nieuws
  • Belastingdienst komt waarschuwing nu al na

Belastingdienst komt waarschuwing nu al na

Met dit convenant krijgt de belastingdienst een heel belangrijk instrument in handen die menig zakelijke rijder extra doet opletten. De druk om een sluitende ritregistratie aan te kunnen leveren wordt hiermee enorm verhoogt. Het convenant levert de belastingdienst veel geld op vanwege  boetes voor niet-sluitende ritregistraties.

ANPR-camera’s
ANPR-camera’s worden op drie manieren ingezet: vast, mobiel of tijdens verkeerscontroles. De ANPR-camera's staan langs snelwegen, onder meer om de drukte op die wegen te meten en in sommige gevallen ook voor trajectcontrole. In het convenant is opgenomen dat de registraties zonder opslag van de gegevens door het politiesysteem direct worden doorgestuurd naar de belastingdienst.

Controles gaande
De controles zijn op dit moment al van kracht. De ingangsdatum is vastgesteld op 28 oktober van dit jaar. Hiermee zijn de controles al vol op bezig. Mail ons voor het convenant.

Belastingdienst komt met oplossing
De belastingdienst is onlangs met een korte film gekomen om de zakelijke rijder te wijzen op het correct bijhouden van de ritregistratie. Het Keurmerk RitRegistratieSystemen (KRRS) wordt hierin benoemd met de waarde die de belastingdienst hier aan hecht. 

KRRS
Het KRRS is voor leveranciers van ritregistratiesystemen. Het systeem van een leverancier dat het KRRS draagt rapporteert de ritregistratie van een voertuig op de juiste wijze zoals omschreven in het normenkader van de Stichting KRRS. In dit normenkader staan alle eisen en wensen van de belastingdienst betreffende ritregistratie en is er rekening gehouden met de privacywetgeving.

Elke zakelijke rijder die de ritregistratie bijhoudt met een systeem met het KRRS heeft als voordeel dat, bij een eventuele controle op de ritregistratie, deze valt onder het ‘verlichte regime’ bij de belastingdienst.

Bekijk hier de korte film van de belastingdienst:
https://www.youtube.com/watch?v=NI92ALzNfAY© Micpoint BV 1989 -