• Start
  • Nieuws
  • Belastingdienst gaat digitaal, uw ritregistratie ook?

Belastingdienst gaat digitaal, uw ritregistratie ook?

Ondanks dat de handmatige ritregistratie tot vandaag nog gewoon gevoerd mag worden, vraagt de belastingdienst wel om een digitale versie toe te sturen wanneer zij een controle wil uitvoeren op de registratie. Eerst houdt je alles netjes handmatig bij moet je het nog in een computerbestand gaan zetten. Natuurlijk is het een gegeven dat het handmatig bijhouden van een ritregistratie foutgevoelig en tijdrovend is, maar om het nu ook nog eens dubbel te gaan bijhouden…?!!

Keurmerk RitRegistratieSystemen
Om toch mee te gaan met de digitalisering van belastingdienst is er de mogelijkheid tot het geautomatiseerd bijhouden van een ritregistratiesysteem in het voertuig. Maar ja, daar zijn er ruim honderd soorten van. Welke moet ik dan kiezen? En welke heeft de best passende functionaliteiten?

Om u te helpen is het Keurmerk RitRegistratieSystemen (KRRS) sinds november 2013 in het leven geroepen. Hierbij zijn verschillende leveranciers van systemen gekeurd en gecertificeerd. Het gaat hierbij vanzelfsprekend alleen om de systemen die volledig voldoen aan de wensen en eisen die de belastingdienst aan een dergelijke ritregistratie stelt. Ook de leverancier is helemaal doorgelicht.

BVLR
Daarnaast is het zinvol om te bekijken of de leverancier ook lid is van de BrancheVereniging voor Leveranciers van Ritregistratiesystemen (BVLR) De BVLR stelt zich tot doel de gebruikers van rit- en registratiesystemen de zekerheid te bieden van een betrouwbare, efficiënte en effectieve dataregistratie en systemen te bieden die tevens een administratieve lastenverlichting opleveren. De BVLR behartigt de gezamenlijke belangen van haar leden en geeft daarbij prioriteit aan samenwerking, kwaliteitsverbetering, innovatie en versterking van het product rit- en kilometerregistratiesysteem met als einddoel een keurmerk voor rit- en kilometerregistratiesystemen. Een mooie combinatie; Keurmerk RitRegistratieSystemen en BVLR. Voorbereid op de toekomst van belastingdienst. Ik kan weer een duurdere en mooiere auto rijden voor mijn werk. Ik houd een fiscale ritregistratie bij, maar ik weet dat ik het zonder zorgen direct digitaal aan de belastingdienst kan toe sturen als zij mij willen controleren.
Met recht kunnen zij zeggen: Leuker kunnen we het niet maken, maar ik kan zeggen: dit is makkelijker!

Belastingdienst

MyFMS-keurmerk-ritregistratiesystemen-100

 

  • Aangemaakt op .


© Micpoint BV 1989 - 2020