Windows Phone 8 GDR2 + amber update

De hoogtepunten van de GDR2 update zijn:

-    FM ontvanger actief (mits aanwezig)
-    Bluetooth & Bluetooth SMART support toegevoegd
-    Data sense meet het verbruik van Wifi en het mobiele netwerk
-    Ondersteuning voor CardDAV en calDAV (google mail, calender etc)
-    Verbeterde VoIP stack
-    Standaard Camera App kan ingesteld worden
-    Verbeterde Me livetile en update in de OneNote app
-    Meer wav codexen toegevoegd
-    Gebruikte opslag berekening verbeterd
-    Update Here kaarten zijn compacter
-    Verbeterde Xbox Music en Internet Explorer

FM Ontvanger
Plug de koptelefoon in en maak gebruik van de FM tuner die in de telefoon zit. Niet alle telefoon bezitten een FM tuner maar de meeste Nokia hebben deze toevoeging wel. De Nokia telefoons die nu wel een FM tuner hebben zijn de Lumia’s 520, 521, 720, 820, 920 en  925.

Bluetooth & Bluetooth SMART support
Naast enkele bluetooth verbeteringen is ook de Bluetooth Smart geactiveerd. Deze Bluetooth SMART technology staat ook bekend als Bluetooth Low Energy en geeft de mogelijkheid om te paren met activiteit trackers (hartslag) en slimme horloges).

Windows Phone 8 Data SenseData Sense
Afhankelijk van de operator komt de Data Sense module beschikbaar. Deze houdt bij wat  afgenomen bandbreedte is van het mobiele internet en wifi gebruik. Ook kan er een limiet ingesteld worden waarboven het mobiele internet uitgeschakeld moet worden.

Verbeterde VoIP stack
Bij het bellen via Link of Skype zult u het direct merken, de geluidskwaliteit is verbeterd.

Toevoeging van het  CardDAV en CalDAV protocol
Voor Google mail en calender gebruikers is dit goed nieuws, ze kunnen gebruik blijven maken van deze dienst. Met de GDR2 update kunnen Windows Phone gebruikers de diensten van Google blijven gebruiken.
Meer wav codexen toegevoegdIn deze update zijn meer .wav codexen toegevoegd. Hierdoor kunnen de meeste voice mail berichten nu afgespeeld worden die als een bijlage in de e-mail zitten. De meest gebruikte codex Ulaw en GSM 6.10 zijn nu ook toegevoegd. Door de hoge compressie zijn deze populair in VoiceMail systemen.

Kaart updates zijn nu compacter
Met de GDR2 update worden enkel de gewijzigde delen geupdate.
Gebruikte opslag ruimte
Door een fout in de GDR1 update was de berekening van de opslag ruimte niet correct. Er stond meer aangegeven dan er werkelijk was opgeslagen.

Internet Explorer
De browser van de Windows Phone 8 heeft een update gekregen waardoor complexe website sneller geladen kunnen worden.

Amber update NOKIA toestellen

Heeft u een Nokia 820 & 920 en 520,521,620,625,710, 720 en 810  dan krijgt u ook een Amber update met de volgende toevoegingen:

-    Nokia Pro Camera (Nokia 920 en 925)
-    Nokia Video Trimmer (Nokia 920 en 925)
-    Nokia Glance Screen en dubbel tik voor wakker worden
-    Bel en SMS filter
-    Flip to silcense

Nokia Pro Camera
Alle toestellen van Nokia hebben een update gekregen voor verwerken van de foto en video beelden. Deze ‘beeld verwerking algoritmes’ van de Nokia Lumia 920 en 925 zijn nu ook beschikbaar op alle andere toestellen.
Op de Nokia Lumia 920 en 925 is nu Nokia Pro Camera software toegevoegd waarmee professionele foto’s gemaakt kunnen worden.

Nokia Video Upload
Na een GDR2 update kan ook de Nokia Video Upload app geïnstalleerd worden. Via deze App kunnen videos snel en eenvoudig naar YouTube geupload worden. Tot 15 minuten kunnen videoclips geupload worden, maar clips langer dan 15 seconden hebben een Wifi verbinding nodig.

Nokia Glance Screen
Met deze optie geeft de mogelijkheid om een klok te laten zien terwijl het scherm is gelocked. Een alternatief van de lock toets is het dubbel tikken op het scherm. Na het dubbelklikken op het scherm is het scherm vrijgegeven. De opties kunnen ingesteld worden in menu Instellingen -> scherm + aanraken. (De Glance screen enkel beschikbaar op de Nokia 820,920 en 925)

Flip to silcense
Door de telefoon op zijn buik te leggen kan het beltoon uitgezet worden. Deze optie staat standaard aan in het menu Instellingen -> Audio.
Heeft u nog geen update notificatie ontvangen dan kan deze handmatig opgehaald worden via Instellingen -> telefoonupdate.
Nu is het wachten op een GDR3 update die eind dit jaar wordt verwacht. Deze update moet volgens de geruchten het langverwachte notificatie centrum gaan toevoegen.

Update 9 september 2013: Glimp is nu los item in de Instellingen App toegevoegd. Ook Scherm en Aanraken is losgetrokken van elkaar.

Meer informatie kunt u vinden op http://www.windowsphone.com/en-US/How-to/wp8/basics/windows-phone-8-update-history

  • Aangemaakt op .


© Micpoint BV 1989 - 2020