• Start
  • Problemen met geplande roll-over van GPS-systemen? Met MyFMS niet!

Problemen met geplande roll-over van GPS-systemen? Met MyFMS niet!

Diverse media melden dat apparaten, die gebruik maken van GPS, vanaf 6 april a.s. foutieve informatie kunnen geven. Als een apparaat meer dan tien jaar geen firmware-update heeft gehad, is de kans groot dat dit probleem optreedt. MyFMS gebruikt hoogwaardige hardware waardoor het is uitgesloten dat we tegen deze problemen aanlopen.

Probleem oude GPS-systemen
De weekinformatie wordt verstuurd in een binair getal van 10bits. Dat betekent dat in totaal 1024 weken verstuurd kan worden. Week 0 is begonnen op 21-08-1999, de laatste keer dat er met deze binaire getallenreeks verstuurd kan worden vindt op 06-04-2019 plaats. Na deze week zullen de oude GPS-systemen weer opnieuw beginnen met week 0 (dat heet een roll-over), hierdoor zal de weekinformatie niet meer kloppen.

Wat betekent dit voor MyFMS?
MyFMS werkt met hoogwaardige hardware waardoor het uitgesloten is dat we tegen dit probleem aanlopen. Het continue investeren en ontwikkelen in nieuwe technieken én juiste advisering voorkomt dergelijke problemen. Weliswaar is het mogelijk dat hardware, die in de markt verkrijgbaar is, gaat disfunctioneren.

Bron:
https://tweakers.net/nieuws/149878/oude-gps-systemen-kunnen-vanaf-volgende-maand-verkeerde-informatie-weergeven.html
https://www.orolia.com/resources/blog/lisa-perdue/2018/gps-2019-week-rollover-what-you-need-know

 © Micpoint BV 1989 - 2020