Skip to main content

Over ons

In 1989 werd Micpoint opgericht en 2 jaar later nam Jan Leemkuil het bedrijf over. Het bedrijf groeide uit tot een familiebedrijf. Dat is het nog steeds; vandaag de dag staan zijn zoon Denis en neef Frank aan de leiding van het bedrijf.

Geschiedenis
In 1989 wordt Micpoint opgericht in Hoofddorp als Mobiel Inbouw Centrum op locatie. De corebusiness was het inbouwen van autotelefoons en autoalarmen. In 1991, toen Jan Leemkuil het bedrijf had overgenomen werd er een nieuwe dienst toegevoegd: een totaal softwareoplossing voor dierenartsen, DAISY. Het was een weddenschap met een dierenarts, waarbij Jan aangaf een oplossing voor zijn probleem te kunnen ontwikkelen. Dat heeft hij bewezen en DAISY werd een succesvol pakket waar vele dierenartsenpraktijken in Nederland mee geholpen werden. Jan verhuisde Micpoint naar Houten, waar het nu nog steeds gevestigd is.

In 1997 wordt Eagle-Eye gelanceerd. Er is nu track & trace voor voertuigbeveiliging via SMS. In 2004 wordt Eagle-eye vervangen voor OTS, track & trace voor voertuigbeveiliging via GPRS.

In 1998 wordt Daisyweb opgericht, de eerste online databank voor dieren. Tegenwoordig is Daisyweb bekend onder de naam PetBase en is het een door de overheid aangewezen databank. Het dierenartsensoftwarepakket Daisy wordt in 2003 verkocht.

Toen in 2001 Nederland overging naar de Euro, beveiligde Micpoint de geldtransportwagens, die het eurotransport regelden. Een opdracht met veel verantwoordelijkheden die met succes werd afgerond.

Neef Frank Leemkuil kwam in 2006 het team versterken en in 2010 werd de start van de MyFMS ontwikkeling ingezet, het nieuwe generatie Fleet Management Systeem, met ritregistratie. Samen met Denis werd het systeem uitgebreid tot de cloudoplossing die het nu is. Niets staat verdere ontwikkeling in de weg en er zullen nog vele innovaties volgen.

Een grote verandering vindt plaats in 2017 als de telecomactiviteiten verkocht worden. Micpoint gaat zich richten op cloud als core-business. In 2018 werd Veguard opgericht. Met deze dienst kunnen particulieren hun voertuig laten beveiligen.
Vandaag de dag is Micpoint nog steeds succesvol met de diensten: MyFMS en Veguard.

Vanaf 1 januari 2022 is PetBase uit Micpoint als dienst opgegaan als PetBase databank voor dieren. De Europese databank voor het registreren van een huisdier met een chip en aanwijzing vanuit de Nederlandse overheid voor het registreren van honden. Bij PetBase kun je eenvoudig en veilig honden registreren en katten registreren

Vanaf juli 2023 is Veguard geen onderdeel meer van Micpoint. Na een lange tijd met veel plezier aan Veguard te hebben gewerkt en veel klanten het gevoel van veiligheid te hebben gegeven, is toch het besluit genomen om met dit merk te stoppen. We zijn ons als organisatie volledig gaan focussen op ons B2B merk MyFMS.  

Bent u benieuwd wat MyFMS voor u kan betekenen? Bekijk de website en neem contact met ons op!